بستن
FA EN AR RU FR

تقدیر از پدید آورندگان دو رقم مشهور برنج در ایران

تقدیر از پدید آورندگان دو رقم مشهور برنج در ایران


تقدیر از پدید آورندگان دو رقم مشهور برنج در ایران

طی مراسمی در دانشکده علوم کشاورزی در هفته پژوهش از دو نفر از پدید آورندگان دو رقم پر مصرف برنج در کشور تقدیر و تشکر به عمل آمد. در این مراسم که جمعی از اساتید و دانشجویان حضور داشتند از آقایان  یوسف هاشمی زاده  و علی کاظمی که برای اولین بار رقم های مشهور هاشمی و  علی کاظمی را تولید کردند،  تجلیل شد. همچنین در این مراسم از آقای  یدا.. رشیدی کشاورز ارگانیک کار برنج  نیز تقدیر شد. بیوگرافی آقای یوسف هاشمی‌زاده معرفی کننده برنج هاشمی به جامعه کشاورزی کشور

آقای یوسف هاشمی‌زاده از کشاورزان استان گیلان متولد سال 1327 در شهرستان رشت بخش خمام روستای چاپارخانه است. نامبرده 9/2 هکتار شالیزار دارد و به غیر از فعالیت در تولید برنج شغل و فعالیت دیگری ندارد.

وی در سال 1364 در ضمن سرکشی به شالیکاری خود متوجه وجود خوشه‌هایی با ظاهر متفاوت نسبت به دیگرخوشه‌ها که از رقم بینام بودند، شد و آن‌ها را علامت‌گذاری نموده و جداگانه برداشت و نگه‌داری کرد در سال بعد این دانه‌ها را کاشت و در طی چند سال‌ انتخاب به روش یاد شده به بذر جدیدی دست یافت به دلیل کیفیت بالای برنج،بذر انتخابی وی به سرعت در منطقه، شهرستان، استان و هم‌اکنون کل مناطق برنج‌کاری کشور توسعه پیداکرده و نام هاشمی بر آن نهاده شده است.

آقای یوسف هاشمی‌زاده 9 فرزند (سه پسر و شش دختر) دارند که فرزندان ایشان به کار کشاورزی مشغول هستند. خود وی فقط در اراضی شالیزاری از برنج هاشمی کشتمی‌کند و تولیدات حاصل از دسترنج خود را در منطقه عرضه می‌نماید. هم‌اکنون در استان گیلان برنج هاشمی در سطحی حدود 180 هزار هکتار کشت می‌شود.

بیوگرافی آقای علی کاظمی معرفی کننده برنج رقم علی‌کاظمی به جامعه کشاورزی کشور

آقای علی کاظمی از کشاورزان استان گیلان و متولد 1324 در شهرستان فومن، روستای شکال گوراب بالا است.

نامبرده یک هکتار زمین شالیزاری داشت که بعدها به دلیل نیاز،زمین زراعی خود را فروخته و هم‌اکنون هر ساله یک هکتار زمین شالیزاری سایرین را اجاره و کشت و کار می‌کند.

وی در سال 1367 هنگام سرکشی و بازدید از مزرعه برنجکاری خود به خوشه‌های متفاوت برخورد کرد و آن‌ها را علامت‌گذاری و در زمان برداشت آن‌ها را جداگانه برداشت نموده و این بذر در طی مدت 7 سال انتخاب پیاپی توانست بذری نو بدست بیاورد.به دلیل عطر و کیفیت پخت بالا مورد استقبال سایر کشاورزیان واقع شد و به سرعت در سطح شهرستان و استان گسترش پیدا کرد.

نامبرده به غیر از فعالیت در کشت برنج، یک هکتار باغ سبزیکاری نیز دارد که در آن همه ساله انواع محصولات سبزی و غده‌ای کشت کرده و فعالیت اندکی نیز در دامداری سنتی دارد.

آقای علی کاظمی چهار فرزند (دو پسر و دو دختر) دارد. هم‌اکنون در استان گیلان رقم انتخابی ایشان (برنج علی‌کاظمی) در سطحی حدود 29 هزار هکتار کشت می‌شود.

بیوگرافی آقای یدالله رشیدی

اولین تولید کننده برنج ارگانیک و فرآورده‌های جانبی در استان گیلان

آقای یدالله رشیدی متولد 1358 بخش مرکزی شهرستان رشت، دهستان لاکان روستای فلکده، در سال 1389 برای نخستین بار اقدام به کشت و تولید برنج ارگانیک ارقام محلی هاشمی و فراورده‌های جانبی کرد.

وی در سال زراعی 1390 موفق به دریافت گواهی ارگانیک به سطح زیر کشت 5/1 هکتار از شالیزارهای شخصی خودش شد. در سال 1391 سطح زیر کشت محصول ارگانیک را به 2 هکتار و در سال 1392 به قطعه 5/5 هکتاری افزایش داد.

در شهریور 1392 محصولات تولید شده آقای رشیدی با نام مزرعه ارگانیک گیلان زمین در ششمین جشنواره عرضه محصولات ارگانیک در بوستان گفتگو تهران عرضه شد.

در سال زراعی 1393 به اخذ مجوز استفاده از نشان انجمن ارگانیک ایران و برچسب‌گذاری روی بسته‌بندی محصولات تولیدی خود به عنوان محصولات ارگانیک نایل آمد.

در بهمن ماه 1393 به هفتمین نمایشگاه عرضه محصولات کشاورزی و غذایی در هفته ارگانیک تهران دعوت شد.

در خرداد ماه 1394 در نمایشگاه خانواده سبز واقع در شرکت ساپکو تهران حاضرشد و در آذر 1394 به هشتمین نمایشگاه عرضهمحصولات کشاورزی و غذایی هفته ارگانیک تهران در بوستان گفتگو تهران دعوت شد.

نامبرده در سمینارهای تخصصی در سراسر کشور و حتی خارج از کشور دعوت شده و مورد تقدیر قرار گرفت و به کسب عنوان کشاورز پیشرو در زمینه تولید محصولات کشاورزی ارگانیک در استان گیلان نایل شد.همچنین در دو دوره به عنوان کشاورز نمونه استانی و یک دوره به عنوان کشاورز نمونه کشوری معرفی شده و موفق به دریافت لوح تقدیر از طرف معاون محترم وزیر وقت در بخش تولیدات گیاهی و وزیر محترم جهاد کشاورزی شد.