دانشکده دریک نگاه

دانشکده علوم کشاورزی درابتدا به عنوان مرکز پژوهشی نباتات نیمه گرمسیری وابسته به دانشگاه تهران در یک ساختمان اداری با امکانات محدود شروع به کار کرد و در سال 1355 با نام دانشکده کشاورزی به دانشگاه گیلان ملحق شد.

این دانشکده از سال 1356 فعالیت آموزشی خود را در 4 رشته دامپروری، ماهی شناسی، اقتصاد کشاورزی و زراعت آغاز کرد.

دانشکده کشاورزی در حال حاضر دارای تعداد 86 نفر عضو هیات علمی است که 18 نفر دارای مرتبه استادی؛ 38 نفر دارای مرتبه دانشیاری و 30 نفر دارای مرتبه استادیاری هستند که خدمات علمی را با تدریس و پژوهش ارایه می‌دهند. این دانشکده در نیمسال اول 1401-1402 دارای 1460 نفر دانشجو بوده است که شامل 151 نفر دانشجو در 6 رشته- 25گرایش دکتری، 416 نفر دانشجو در 10 رشته- 27 گرایش کارشناسی ارشد و 893 نفر دانشجو در 10 رشته کارشناسی است. از مهمترین آزمایشگاه­های این دانشکده که بخش اعظم آن در ساختمانی مستقل قرار دارند می‌توان به آزمایشگاه مرکزی- آزمایشگاه ژنومیکس- آزمایشگاه بیوتکنولوژی- آزمایشگاه خاکشناسی، کارگاه تهیه مقطع نازک خاک، آزمایشگاه میکروبیولوژی، آزمایشگاه تشریح فیزیولوژی دام، آزمایشگاه کرم ابریشم، آزمایشگاه تغذیه دام، آزمایشگاه حشره شناسی، آزمایشگاه باغبانی، آزمایشگاه کشت بافت، آزمایشگاه زراعت، آزمایشگاه آبیاری، آزمایشگاه کیفیت آب، مجموعه آزمایشگاهی هیدرولیک، آزمایشگاه هوا و اقلیم شناسی، آزمایشگاه مساحی ونقشه بردای، آزمایشگاه آبیاری عمومی و آزمایشگاه فیزیولوژی بذر اشاره کرد. همچنین دانشکده دارای اراضی کشاورزی نظیر شالیزار، باغ میوه (کلکسیون درختان میوه)، کلکسیون کیوی فروت، تاسیسات گلخانه‌ای و دامپروری (پرورش گوسفند و مرغداری) می‌باشد که هر ساله مورد استفاده دانشجویان قرار می‌گیرد. از سایر بخش‌های این دانشکده می‌توان به موزه جانورشناسی اشاره نمود که کار خود را از سال 1357 آغاز کرد و سپس با افزایش نمونه‌ها از سال 1363 و تأسیس موزه در غالب یک طرح تحقیقاتی به جهاد دانشگاهی ارائه و مورد تصویب قرار گرفت و رسماً آغاز به کار نمود، در پایان سال 72 از حالت طرح تحقیقاتی خارج و به عنوان واحدی از دانشکده کشاورزی درآمد. همچنین دانشکده موزه گنجینه میراث روستایی استان گیلان نیز در ساختمان موزه دانشکده دارد، این گنجینه ارزشمند با جمع آوری اشیاء سنتی از سراسر استان گیلان تشکیل شده است.

تاريخچه اطلاعات دانشکده علوم کشاورزي