دانشکده دریک نگاه

دانشکده علوم کشاورزی در ابتدا به عنوان مرکز پژوهشی نباتات نیمه گرمسیری وابسته به دانشگاه تهران در یک ساختمان اداری با امکانات محدود شروع به کار کرد و در سال 1355 با نام دانشکده علوم کشاورزی به دانشگاه گیلان ملحق شد. این دانشکده از سال 1356 فعالیت آموزشی خود را در 4 رشته دامپروری، ماهی‌شناسی، اقتصاد کشاورزی و زراعت آغاز کرد.

دانشکده علوم کشاورزی در حال حاضر دارای تعداد 86 نفر عضو هیات علمی است که 18 نفر دارای مرتبه استادی؛ 38 نفر دارای مرتبه دانشیاری و 30 نفر دارای مرتبه استادیاری هستند که خدمات علمی را با تدریس و پژوهش ارایه می‌دهند. این دانشکده در نیمسال دوم 1403-1402 دارای 1173 نفر دانشجو بوده است که شامل 158 نفر دانشجو در 6 رشته - 25 گرایش دکتری، 264 نفر دانشجو در 14 رشته - 22 گرایش کارشناسی ارشد و 747 نفر دانشجو در 9 رشته کارشناسی است.

از مهمترین آزمایشگاه‌های این دانشکده که بخش اعظم آن در ساختمانی مستقل قرار دارند می‌توان به آزمایشگاه مرکزی- آزمایشگاه ژنومیکس- آزمایشگاه بیوتکنولوژی- آزمایشگاه خاکشناسی، کارگاه تهیه مقطع نازک خاک، آزمایشگاه میکروبیولوژی، آزمایشگاه تشریح فیزیولوژی دام، آزمایشگاه کرم ابریشم، آزمایشگاه تغذیه دام، آزمایشگاه حشره‌شناسی، آزمایشگاه باغبانی، آزمایشگاه کشت بافت، آزمایشگاه زراعت، آزمایشگاه آبیاری، آزمایشگاه کیفیت آب، مجموعه آزمایشگاهی هیدرولیک، آزمایشگاه هوا و اقلیم شناسی، آزمایشگاه مساحی و نقشه بردای، آزمایشگاه آبیاری عمومی، آزمایشگاه فیزیولوژی بذر و آزمایشگاه فناوری­های پس از برداشت اشاره کرد.

همچنین دانشکده دارای اراضی کشاورزی مانند شالیزار، باغ میوه (کلکسیون درختان میوه)، کلکسیون کیوی فروت، تاسیسات گلخانه‌ای و مجتمع دامپروری شامل سالن پرورش طیور شماره 1، سالن پرورش طیور شماره 2، سالن تشریح، ساختمان مدیریت و خوابگاه دانشجویی، اتاق‌های پرورش کرم ابریشم، گوسفندداری، ایستگاه زنبور عسل و کارگاه­های ماشین­آلات کشاورزی است که هر ساله مورد استفاده دانشجویان قرار می‌گیرد.

از سایر بخش‌های این دانشکده می‌توان به موزه جانورشناسی اشاره کرد که کار خود را از سال 1357 آغاز کرد و سپس با افزایش نمونه‌ها از سال 1363 و تأسیس موزه در غالب یک طرح تحقیقاتی به جهاد دانشگاهی ارائه و مورد تصویب قرار گرفت و رسماً آغاز به کار کرد، در پایان سال 72 از حالت طرح تحقیقاتی خارج شد و به عنوان واحدی از دانشکده علوم کشاورزی درآمد. همچنین موزه گنجینه میراث روستایی استان گیلان نیز در ساختمان موزه دانشکده ایجاد شده است که این گنجینه ارزشمند با جمع آوری اشیاء سنتی از سراسر استان گیلان تشکیل شده است.

دانشکده علوم کشاورزی 5 عنوان نشریه تخصصي نیز دارد که مقالات با اهداف مرتبط را پس از داوری تخصصی و در صورت تأیید، به صورت الکترونیکی به چاپ می‌رساند.​​​​​​​

تاريخچه اطلاعات دانشکده علوم کشاورزي