گروه علوم و صنایع غذایی

تاریخچه

این رشته در تاریخ 20/8/ 91 به تائید شورای گسترش و برنامه ریزی آموزش عالی رسید و از مهر ماه سال 1392 پذیرش دانشجو داشته است. هم اکنون این گروه با 5 عضو هیئت علمی با تخصص های تکنولوژی مواد غذایی و بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، شیمی مواد غذایی و مهندسی مواد غذایی در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد، دانشجو می پذیرد.

گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی در دانشگاه گیلان جزو دانشکده علوم کشاورزی و یکی از رشته های مربوط به تولید، پردازش، توزیع و ارزیابی مواد غذایی است که نسل های آینده رهبران علوم و صنایع غذایی را تعلیم میدهد. گروه علوم و صنایع غذایی، دانشجویان را با یک برنامه آموزشی علمی دقیق پرورش می دهد تا آنها بتوانند از فرصت های شغلی متعدد موجود در صنایع غذایی استفاده کنند و یا برای مطالعات تکمیلی در علوم فیزیکی، شیمیایی و زیست شناسی آماده شوند. گروه علوم و صنایع غذایی دانشجویانی منحصر به فرد و کارشناسانی باتجربه را عرضه می کند. محیطی را برای دانشجویان فراهم کرده تا آن ها برای مطالعه و انجام نحقیقات بیشتر تشویق شوند.

گروه علوم و صنایع غذایی با ارائه برنامه های آموزشی ابتکاری، دانشجویان را با تجربه و مهارت های رهبری در دنیای واقعی آشنا می کند مانند تقویت انجمن های متنوع و فعالیت های فوق برنامه، فرصت های پژوهشی آزمایشگاهی، دسترسی به ارتباطات حرفه ای با صنعت و تجربیات کاملا کاربردی و کارآموزی.

چشم انداز

• کمک به ارتقای سطح سلامت غذایی جامعه
  • حفاظت از منابع پایه و بسترهای زیست محیطی شمال کشور مخصوصا استان گیلان و تولید علم و ثروت برای کشور و به تبع آن برای کشاورزان و کمک به توسعه پایدار و خود کفایی در محصولات کشاورزی بومی منطقه.
  • انجام پژوهش های هدفمند در عرصه فناوری های نوین به منظور استفاده و بهره برداری در جهت حل مشکلات بخش تبدیلی محصولات کشاورزی مبتنی بر اولویتهای تحقیقاتی و همچنین بهبود کیفیت و افزایش درآمد بخش کشاورزی در راستای توسعه پایدار و تامین امنیت غذایی و توسعه تحقیقات در این زمینه و تولید علم و فناوری به منظور ارتقاء جایگاه علمی کشور.
  • مشارکت در ارتقاء و بهبود سلامت جامعه و بالا بردن موقعیت علمی دانشگاه در منطقه از طریق ایجاد بستر مناسب پژوهشی برای هماهنگی تحقیقات علوم پایه، تشویق کارهای تیمی و ارتباط فعال با سایر واحدهای پژوهشی درسطح کشور وجهان.
  • ما برآنیم در محیطی صمیمی با اتکا به نیروی انسانی کارآمد آزمایشگاه های مجهز و متمرکز در زمینه های مختلف صنایع غذایی، بتوانیم در زمینه انجام پژوهشهای بنیادین به منظور تولید علم، انجام تحقیقات کاربردی مورد نیاز جهت ارتقاء سلامت جامعه، ارائه رهنمود و مشاوره به سیاست گذاران و متولیان امور پژوهشی بتوانیم در جهت اهداف بستر چشم انداز گامی موثر برداریم.

سوابق علمی و اجرایی

• تاسیس هسته پژوهشی فندق
  • عضویت در کمیسیون فنی صدور پروانه های بهداشتی ساخت و بسته بندی موسسات تولید مواد غذایی و آرایشی بهداشتی معاونت غذا و داروی استان گیلان
  • انعقاد قراردادهای پژوهشی با سازمان های دولتی مانند صندوق پژوهشگران ریاست جمهوری، اداره کل استاندارد و تحقیقات صنعتی گیلان، پارک علم و فناوری گیلان